Blog

Made in 4Havens presenteert de Next Step 4 Makers

FlyerA5_MI4H_Next step for makers-drukbestand_VOOR_banner

Op zaterdag 3 september, van 13:00 – 20:00 een open dag vol productie demo’s en presentaties over textiel, confectie, lasersnijden, 3D prototyping en nog veel meer!

Discussion Leave a comment Category Uncategorized

Opening van het Fair Design Plein!

Cool verslag van Open Rotterdam over de opening van het Fair Design Plein door wethouder Visser en Kunstenaar Joep van Lieshout.

Discussion Leave a comment Category Fair Design Plein

Crowdfunding LichtPost Lamp geslaagd!

image

Van postbuskast tot Dutch Design! Binnenkort start Made in 4 Havens met het assembleren van een unieke lamp, de LichtPost Lamp. De LichtPost Lamp is een ontwerp van duurzaam ontwerpbureau VerdraaidGoed. Het is een design product dat gemaakt wordt van de herkenbare, oerhollandse postbusdeurtjes uit oude postbuskasten. Om de productie van de eerste 100 lampen mogelijk te maken is er een crowdfunding campagne gaande. Het doelbedrag is behaald, Made in 4 havens kan daarom starten met de productie van de lampen. De actie loopt echter nog enkele dagen door, daarom brengen we deze crowdfunding graag onder je aandacht. Je helpt mee door een lamp te bestellen in de voorverkoop, zodat we dit mooie stukje nostalgie lokaal kunnen gaan vervaardigen!

Dus, geef jezelf of iemand anders een LichtPost Lamp cadeau en draag bij aan de lokale productie van Dutch Design In 4Havens! Bestel nu via http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/104062.

Discussion Leave a comment Category Fair Design Plein

Bouw mee aan het Fair Design Plein!

Crowdfunding 20 Studio’s voor Fair Design Plein van 6 Februari 2015 t/m 2 April 2015 bij wayvcrowdfunding.com.

Klik hier en bouw mee aan het Fair Design Plein in 4Havens!!

wayvcrowdfunding

Crowdfunding 20 ontwerpstudio’s in voormalig distributie gebouw in het 4Havensgebied in Rotterdam gestart.

Rotterdam word dé stad voor eerlijke design productie. In het 4Havensgebied in Rotterdam organiseert platform Made In 4Havens daarom in een oud industrie gebouw 20 Studio’s voor design pioniers op een oppervlak van 1000m2. Samen met 3 productie Lab’s voor eerlijke design productie, een conferentie ruimte en een expo ontstaat hiermee het eerste Fair Design Plein.

Continue reading

Discussion Leave a comment Category Fair Design Plein

Maak Ruimte Festival

MaakRuimteBanner_5FB

Discussion Leave a comment Category Uncategorized

Terugblik 4HEAVEN’S SAKE

Dansende hoepels, een papiermakerij, worst op de rokende BBQ en een ritje in de Carver. Maar ook lekkere gebakjes, swingende muziek en schitterende producten die werden tentoongesteld en verkocht tijdens het Made in 4Havens Festival #4. We kijken terug op een paar mooie, vruchtbare dagen die de relatie tussen Fair Design en het Vierhavensgebied een belangrijke stap verder hebben gebracht.

Continue reading

Discussion Leave a comment Category Uncategorized

Terugblik Werkconferentie Maakhavens: What can be made in 4Havens?

2014.made.in.4havens.008We kijken terug op de succesvolle werkconferentie Maakhavens: What can be made in 4Havens?. De werkconferentie op 12 december 2014 heeft zich gericht zich op de vraag of potentiële ambachtslieden en vakmensen in het naastgelegen Delfshaven samen productiebedrijven zouden kunnen gaan starten in het Vierhavensgebied.

What can be made in 4Havens?

E.H. Tom

Daarmee krijgt het lokaal design een eigen plek in de stad (dat zich daarna verder zou kunnen ontwikkelen) en kunnen wijkbewoners en -ondernemers hun talenten verzilveren. Tijdens de werkconferentie gaan we dus concreet op zoek naar succesvolle samenwerkingen tussen lokale designers en Delfshavenaren die het lokale design kunnen en willen maken in het Vierhavensgebied.

Continue reading

Discussion Leave a comment Category Uncategorized