Over ons

Made in 4Havens is het platform voor inclusieve gebiedsontwikkeling met lokale maakindustrie in het 4Havensgebied te Rotterdam.

HET VIERHAVENSGEBIED

Het Vierhavensgebied mag zonder twijfel worden gezien als één van de (nog) onbekende, maar opkomende plekken van Rotterdam. Als industriële haven op steenworpafstand van het levendige Delfshaven, verandert dit gebied langzaam in een stukje stad met een bijzondere mix van bedrijvigheid. De leegstaande panden en braakliggende terreinen vullen zich met nieuwe functies, zoals Design Studio’s, industrieel ontwerpers, ambachten en stadslandbouw. Gerenommeerde ontwerpers hebben zich reeds gevestigd in het gebied, zoals Joep van Lieshout, Daan Roosegaarde, Richard Hutten, Spark Design & Innovation en Wieki Somers. Recentelijk werd het restaurant van Uit je Eigen Stad geopend en we kunnen een aantal keer per jaar naar de Sample Sale van het Designdock.
Kortom: Het Vierhavensgebied bruist van creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap!

MADE IN 4HAVENS COÖPERATIE U.A.

Missie

Made In 4Havens biedt ontwerpers en makers uit de regio Rotterdam ruimte, productie faciliteiten, personeel en collectieve marketing. Door de maakindustrie van Rotterdam op deze wijze te faciliteren in het 4Havensgebied draagt Made In 4Havens bij aan de inclusieve ontwikkeling van dit industriële havengebied naar een levendige stedelijke ontwikkeling die past bij de doelstelling van de gemeente Rotterdam en de visie van het programma bureau Stadshavens.

Doelstelling Made In 4Havens

Op basis van publicaties van Urbane Sociologen Jane Jacobs en Richard Florida heeft Made In 4Havens als doel gebiedsontwikkeling in 4Havens organisch te laten groeien op basis van het aanwezige DNA. Het DNA van de aantrekkingskracht die de ruimte in het gebied heeft op pionierende bedrijven en de verbinding die er vanuit deze opkomende innovatieve economie te leggen is met de huidige bewoners van de nabijgelegen woonwijken. Op deze wijze wordt er bij de stedenbouwkundige transitie van dit gebied niet langer uitgegaan van een blauwdruk die al het bestaande vervangt, zoals gebruikelijk was in de economische hoogtij van de jaren 80tig en 90tig. Er wordt eerder uitgegaan van een proces dat past bij het ruimtelijke en sociale netwerk dat al aanwezig is en daarmee integraal groeit naar een levendig stedelijk gebied wat het gebied meer weerbaar maakt tegen toekomstige leegstand en verval.

Activiteiten Made in 4Havens.

Om de doelstellingen te bereiken organiseert Made In 4havens de volgende activiteiten.

Festival’s; Om de diverse bestaande nationale en internationale netwerken in de maakindustrie te verbinden aan de ontwikkeling van een bruisende design gemeenschap in het 4Havensgebied.

Productie faciliteiten; Productie Labs in het 4Havensgebied ondersteunen bij  het seriematig opschalen van de productie van ontwerpers en makers uit de regio Rotterdam.

Talent ontwikkeling en werkgelegenheid; Onder begeleiding van organisaties voor mobiliteit en werkgelegenheid krijgen lokale bewoners scholing en werkgelegenheid verbonden aan de productie faciliteiten in het 4havensgebied.

Op de hoogte blijven van Made in 4Havens en de ontwikkelingen in het gebied?
Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.