Het Fair Design Plein

 

Wat we gaan doen:

Met een netwerk van creatieve pioniers een nieuwe broedplaats vol mogelijkheden voor experiment en  innovatie bouwen!  Het Fair Design Plein wordt een locatie voor kennisontwikkeling over het opschalen van de productie van product ontwerp, ambacht en design met een lokale makers-community.

Rotterdam wordt dé stad voor lokale design productie. In het 4Havensgebied in Rotterdam organiseert platform Made In 4Havens daarom in een oud industrieel gebouw 20 Studio’s voor design pioniers op een oppervlak van 1000m2. Samen met drie productielabs voor lokale design productie, een conferentieruimte en een expo ontstaat hiermee het eerste Fair Design Plein. De drie Fair Design Labs bieden product ontwerpers uit de regio Rotterdam mogelijkheden voor productie en innovatie op het gebied van assemblage, 3D printen, textiel en confectie.

 

Voor wie is het interessant:

Product ontwerpers uit de regio Rotterdam
Gebruik maken van lokale productie-faciliteiten voor het seriematig produceren van jouw ontwerpen? Nieuwe producten ontwikkelen door te experimenteren met verschillende productietechnieken ? Kennis delen tijdens netwerkbijeenkomsten over lokale productie? Word dan ook lid van het Fair Design Plein.

Mogelijkheden Fair Design Plein:
•    Ruimte voor experiment en innovatie  met textiel, 3D en assemblage technieken
•    Innovatie en materieel voor opschalen van jouw productie
•    Kennis delen en andere product ontwerpers ontmoeten tijdens demo’s en workshops in de Fair Design Hub

Partners
Door gebruik te maken van de conferentieruimte bent u direct verbonden met de actuele ontwikkelingen in de opbloeiende maakindustrie in het Vierhavensgebied van Rotterdam. Als partner van het Fair Design Plein houden wij u continu op de hoogte van de nieuwste product innovaties via de nieuwbrief, en maken wij uw logo zichtbaar op onze projectocatie en website.