Dansende hoepels, een papiermakerij, worst op de rokende BBQ en een ritje in de Carver. Maar ook lekkere gebakjes, swingende muziek en schitterende producten die werden tentoongesteld en verkocht tijdens het Made in 4Havens Festival #4. We kijken terug op een paar mooie, vruchtbare dagen die de relatie tussen Fair Design en het Vierhavensgebied een belangrijke stap verder hebben gebracht.

FAIR DESIGN IN 4HAVENS

Op 19 juni vond de werkconferentie ‘5 Fair Design Labs in 4Havens’ plaats. Designers, ‘makers’ en maatschappelijke organisaties zijn het gesprek aangegaan met vastgoedeigenaren in het gebied, om een passende locatie te vinden voor hun productieplaats. In de speeddate-sessie werden ideeën, wensen, ambities en aanbod met elkaar gedeeld.

Of het liefde op het eerste gezicht was, is niet met zekerheid te zeggen, maar succesvol was het wel. Naar aanleiding van de conferentie volgen er serieuze gesprekken met vastgoedeigenaren voor het huisvesten van de design labs. Twee labs, inclusief opdrachtgevers, hebben al een locatie gevonden en worden op korte termijn opgestart.

PUBLIEKE ACTIVITEITEN

Op 21 juni werd het pand aan de Vierhavensstraat getransformeerd tot expositieruimte. Met een variatie aan hedendaagse en historische ontwerpen van textiel, meubel en assemblagetechnieken, gaf het een inspirerend overzicht van de lokale maakindustrie. Een etalage van productiviteit die wellicht binnenkort in het Vierhavensgebied te vinden is. Buiten kon men genieten van de lekkernijen van de Food Court en struinen langs de marktkraampjes.

Een idyllisch plekje, een ontspannen sfeer en mooie mensen: het was er allemaal. Maar de publieke belangstelling kan beter. Daar willen we aan werken. Made in 4Havens start na de zomer met de voorbereidingen van een volgende bijeenkomst in november 2014, met uitzicht op een groter evenement in februari 2015 die aansluit op de Art Week van Rotterdam.

Wil je meehelpen de evenementen van Made in 4Havens tot een succes te maken? Stuur een mail naar info@madein4havens.nl. Je bent van harte welkom het team te versterken!

Op zondag 22 juni bracht de gebiedscommissie Delfshaven een bezoek aan de expositie.

Het festival werd afgesloten met een ritje in de Carver van Spark Innovation & Design, door de voorzitter dhr. T. Harreman.

We willen iedereen danken voor hun bijdrage aan een stralend festival!